Da jeg var i Paris var jeg i en American Apparel-butik. De har rigtig meget fedt basistøj med enkle snit, men i virkelig mange farver og print. I butikken faldt jeg over nogle rigtig fine hårbånd. Ved at se i bybilledet kan jeg fornemme, at det er ved at være ret populært at binde et lille tørklæde om hovedet, som man gjorde i 50-60'erne. Hårbåndet sættes på nogenlunde samme måde, men det, som var rigtig smart ved det fra AA, var, at det var en lille pølse af stof, hvor der var sat noget bøjeligt ind i, så det var nemt at få til at sidde.
Jeg var straks forelsket, men knap så meget, da jeg så prisen. 14 €!
Picture
Som det vises på billederne, kan man se, at der er mange forskellige muligheder. Man kan både bøje, sno eller binde knude på båndet.
Jeg ville vælge at bukke enderne lidt mere ned end på billederne ovenfor, så de ikke stritter så meget. Derfor synes jeg, det er rigtig flot, den måde, hvorpå hende til venstre har sat sit på.Nu da jeg ikke kunne fralægge mig min forelskelse eller fattigdom, gav jeg mig i kast med selv at lave et.
Det er altid så træls, når et par fine strømpebukser går i stykker efter kun et par få ganges brug. Derfor tænk lige på denne idé næste gang, det sker for dig. Jeg havde nemlig et par fine glimmer-strømpebukser, som var gået i stykker, hvilket jeg var ret træt af, hvor jeg synes nemlig, at deres bling-bling var rigtig flot. Derfor blev de brugt til mit hårbånd.

Det, jeg har brugt:

Et par strømpebukser eller leggins
2 madelastikker
En saks
En hårnål

Bøjeligt og formeligt ledning fra din far (gerne med gummi omkring, så det ikke skærer i hovedbunden). Jeg har brugt det, der svarer til længden fra mine fingerspidser til min hals med strakt arm (det var sådan, jeg målte det i butikken), men man kan jo selv bestemme, hvor langt man vil have sit bånd.

Picture
OBS: Ledningen mangler på billedet, da det allerede ligger inde i det færdige hårbånd, som er på billedet.
Jeg har desværre ikke taget billeder af proceduren, men den forklares her. Du klipper det ene strømpebukseben af. Vender stykket med vrangen ud og snører den ene elastik om den ene ende, så den lukkes. Dernæst vender du strømpebenet om, så du får elastikken inden i.
Du tager nu ståltråden og laver en løkke i hver ende, så ståltråden ikke kommer til at lave hul strømpen. Ståltråden med løkkerne i hver ende proppes ind i pølsen. Derefter gælder det den anden ende af strømpenenet, som også skal lukkes. Her sørger du for at binde elastikken om halvdelen af enden, så elastikken vender ind ad. Resten af strømpebuksen, som skal lukkes, proppes ned i den stramme elastik med en hårnål. I stedet for at bruge elastikker, kan du selvfølgelig også bare sy. Dette er den dovne og nok hurtigste måde - i hvert fald for mig. Her kan du se mit resultat.
Pris i alt: 0 kr.

Strømpebukserne var alligevel døde, elastikkerne havde jeg fået af mine underboer, ellers gem elastikkerne næste gang du køber en sandwich nede i byen. Min far er rimelig handyman, så jeg fik lige et stykke ledning af ham, sidst jeg var ude ved mine forældre. Saksen og hårnålen havde jeg i forvejen og kan bruges igen.
Prøv dig frem - det er kun fantasien, der sætter grænser!

Dem, som har fulgt med på min gamle blog, ved, at jeg har lavet rigtig meget gør-det-selv, hvad angår små fikse ideer for billige penge. Du kan tjekke det ud her.

God fornøjelse
31/8/2013 04:56:48 pm

I had no idea it was so easy to create a free blog here at Weebly, thanks.

ReplyLeave a Reply.

  Archives

  March 2013
  December 2012
  November 2012
  October 2012
  September 2012
  August 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  March 2012
  July 2011

  Categories

  All
  Artikel
  Delfinen
  Event
  Fotoserie
  Gør Det Selv
  Gør Det Selv
  Inspiration
  København
  Konkurrence
  Mormor
  Musik
  Streetart/Gadekunst
  Tegninger
  Udstilling
  Værker